اگر شما هم اطلاعاتتان را در سیستم بک‌آپ iCloud ذخیره می‌کنید، بهتر است کمی بیشتر احتیاط کنید. اپل در مقابل درخواست‌های دولت آمریکا طرف کاربرانش را می‌گیرد و اجازه‌ی نصب بک‌دور درون سیستم‌هایش را نمی‌دهد ولی…

اگر شما هم اطلاعاتتان را در سیستم بک‌آپ iCloud ذخیره می‌کنید، بهتر است کمی بیشتر احتیاط کنید. اپل در مقابل درخواست‌های دولت آمریکا طرف کاربرانش را می‌گیرد و اجازه‌ی نصب بک‌دور درون سیستم‌هایش را نمی‌دهد.

و در مورد iMessage اظهار نظر اپل اینگونه است که از آنجاییکه ارتباطات بین دو کاربر به‌صورت end-to-end رمزگذاری می‌شود و کسی جز گیرنده و فرستنده قادر به خواندن پیام‌ها نیست.

بعلاوه اپل اعلام کرده که اگر دولت آمریکا از وی درخواست پیام‌های رد و بدل شده میان کاربران را داشته باشد، اپل نیز به چیزی دسترسی ندارد.

مدیر اپل، تیم کوک در سال ۲۰۱۴ اینگونه گفته که اطلاعات کاربران رمزگذاری شده و کلیدش دست ما نیست!

پس مشکل کجاست؟

امروزه صدها میلیون کاربر اپل وجود دارند که اطلاعات خود را بر روی سرورهای اپل ذخیره سازی می‌کنند و این سرورها تمام اطلاعات را بدون رمزگذاری، حتی بدون در نظر گرفتن رمزگذاری end-to-end کاربران ذخیره می‌کند.

در حقیقت این اطلاعات بدون رمزگذاری نیستند، بلکه با کلید خود اپل رمزگذاری شده و در iCloud ذخیره می‌شوند. اینگونه بنظر می‌رسد که اپل فراموش کرده که مزایای حفاظت از حریم شخصی خود را در سیستم بک‌آپ iCloud خود روشن کند.

اگر بک‌آپ خود را در دستگاه‌های اپل فعال کرده باشید، تمام اطلاعات شما از جمله تصاویر، پیام‌ها و … در سرورهای اپل ذخیره شده و با استفاده از کلیدی که تنها در دسترس خود کمپانی هست رمزگذاری می‌شود.

این عمل باعث می‌شود که خود اپل و هرکسی که به اکانت شما دسترسی پیدا کند، قادر به دیدن تمام اطلاعات شما باشد.

در گذشته، اقداماتی این چنینی کم نیفتاده‌اند – پخش شدن عکس بازیگران و افراد مشهور در اینترنت در اثر نفوذ به حساب‌های iCloud آن‌ها -.

اپل به کاربرانش اجازه می‌دهد تا اطلاعاتشان را بر روی سرورهایش ذخیره نکند اما گزینه‌ای برای تغییر کلید رمزگذاری ارائه نمی‌دهد، یعنی یا شما نباید بک‌آپ بگیرید و یا اگر می‌گیرید، اپل نیز در خواندن آن‌ها سهیم است!

به‌دست گرفتن کلید رمزگذاری

با این‌حال امکان رمزگذاری کردن بک‌آپ های غیر iCloudـی از طریق iTunes وجود دارد – کمی برای کاربران عادی دشوار است -.

بدون شک امنیت پیام‌های رد و بدل شده از طریق iMessage فوق‌العاده هست ولی تنها در صورتی که آن‌ها را در iCloud ذخیره نکنید که البته اپل همیشه کاربرانش را به بک‌آپ گرفتن در iCloud تشویق می‌کند.

در حقیقت اپل پس از راه‌اندازی گوشی همراه کاربران را به راه‌اندازی حساب کاربری iCloud راهنمایی می‌کند.

در حالیکه اپل مشخصا حرفی از این قضیه به میان نیاورده، اطلاعات رمزگذاری شده‌ی end-to-end کاربران پس از ذخیره روی iCloud بر همگان قابل رویت است!

یک دلیلی که منطقی به‌نظر می‌رسد این‌است که اپل نمی‌خواهد با موج کاربرانی مواجه شود که پس از فراموشی کلید رمزگذاری حساب iCloud خود، دیگر قادر به استفاده از اطلاعاتشان نباشند.

چگونه بک‌آپ iCloud‌ را بر روی آیفون اپل خاموش کنیم؟

همیشه جنگی میان دولت آمریکا، کمپانی‌های تکنولوژی و حریم شخصی کاربران در جریان است. مادامی که رمزگذاری‌های قوی توسط کمپانی‌ها علاوه بر حفظ حریم شخصی مردم، پرده‌پوش بسیاری از جرایم می‌شود، هنوز مشخص نیست که دقیقا چه باید کرد.

برای بسیاری از کاربران، رمزگذاری در همین حدی که اپل ارائه می‌کند کافی‌ست ولی اگر شما نمی‌خواهید، اپل و یا دولت آمریکا نیز قادر به دیدن اطلاعاتتان نباشد، با ایمن وب همراه باشید:

اطلاعات خود را به صورت محلی توسط iTunes بک‌آپ بگیرید.

گزینه‌ی بک‌آپ iCloud‌را خاموش کنید. وارد منوی «Settings» شوید، سپس «Storage & Backup» را انتخاب کرده و بعد از آن روی «iCloud Backup» کلیک کنید.

در انتها با کلیک بر روی گزینه‌ی OK، به شما هشداری مبنی بر اینکه دیگر بک‌آپ شما در حساب کاربری iCloudـتان ذخیره نمی‌شود نمایش داده می‌شود.

نظر دهید

234x60